• +31 6 48 79 75 00
  • secretariaat@gouwehavenkwartier.nl

30km zone binnenstad versus racecircuit havenkwartier

30km zone binnenstad versus racecircuit havenkwartier

Beheerder website No Comment

Mijn woon-werk verkeer betreft tegenwoordig slechts het oversteken van de straat, maar dat maakt het niet dat ik minder risico loop op een verkeersongeval. Sterker nog, ik moet op de Dubbele Buurt een keer extra goed kijken om niet aangereden te worden door wederom een snelheidsduivel.
Toen ik vanmorgen naar de zaak liep, overkwam het me zelfs dat een automobilist zo hard voor mij moest remmen dat hij met zijn neus tegen de voorruit kwam. Erg sneu voor die jongen. Helemaal omdat hij wilde uitstappen en zijn krachttermen (in vreselijke ziektes uitgedrukt) handmatig kracht bij wilde zetten, maar dat helaas niet meer lukte doordat de verkeersstroom dat niet toe liet. Eén en ander heeft me er in elk geval wel toe gezet om eens uit te gaan zoeken hoe we aan deze onveilige situaties een eind kunnen maken.

In mijn zoektocht in de buurt en op internet stuit ik direct op gelijke bevindingen en reacties. Veel mensen in de binnenstad blijken last te hebben van (te) hard rijdend verkeer en in het verleden zijn er ook al meerdere keren zaken opgepakt ter verbetering. Zie bijvoorbeeld een artikel uit de raambuurt op Verkeersschouw 30 km – Raamgebied, april 2009

Nu ben ik nog redelijk nieuw hier in de stad, maar toch schuw ik me niet om voortouw te nemen in de aanpak van deze situatie, echter waar begin ik en waar halen we resultaat?

Niet alleen vanuit de ondernemersvereniging lijkt me dit een punt, maar zeker ook voor de bewoners. Dit bracht me naar de site van het bewonersplatform binnenstad. Ook zij hebben hierover een artikel, hoewel ik de data er niet direct van kan terugvinden.

Initiatieven en input zijn dus welkom. Wellicht dat we als ondernemersvereniging iets kunnen oppakken met genoemde bewonersplatform. Eén en ander ook in het verlengde van de bijeenkomst afgelopen 23 februari waar politiek en ondernemers binnenstad dichter bij elkaar zijn gebracht in een nieuw overleg.

Michel van Doorn
GHKbewonersplatform

Gouwe Havenkwartier

ONTDEK kunst, antiek & specialiteiten in het GOUWE HAVENKWARTIER