• +31 6 48 79 75 00
  • secretariaat@gouwehavenkwartier.nl

In de jaarplanner van het Gouwe Havenkwartier vindt u een overzicht van activiteiten in en om het GHK gebied. Klik op een evenement voor meer informatie. U kunt de lijstweergave ook omschakelen naar kalenderweergave.

 

Wilt u een evenement of activiteit toevoegen aan deze agenda? Stuur dan uw bericht naar secretariaat @gouwehavenkwartier.nl

 

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Demonstratie Donkere Sluis

18 juni 2016 @ 1:00 pm - 4:30 pm

Gratis

Het Gouds Sluiswachtersgilde bestaat uit vrijwilligers die tijdens het zomerseizoen d.m.v. demonstraties uitleg geven over de werking van de Goudse sluizen.
Tijdens de demonstratie van de Donkere Sluis wordt de werking van kruisende deuren getoond. Dit oude systeem komt alleen nog in Gouda voor en het diende om in een keer een stroom water door de stad te sturen en zo de grachten te spoelen. Met takels worden de deuren bediend en daarbij wordt verteld hoe dat vroeger werkte.

Het Gouds sluiswachtersgilde demonstreert de werking van de Donkere sluis gelegen naast de brug ter hoogte van de Dubbele Buurt en Oosthaven/Westhaven. Om 13.00 en 15.30 en 16.00 uur wordt de presentatie gegeven met uitleg van het hoe en waarom van deze bijzondere sluis door de leden van het sluiswachtersgilde.

U bent van harte uitgenodigd om dit evenement gratis te bezoeken.

Gegevens

Datum:
18 juni 2016
Tijd:
1:00 pm - 4:30 pm
Kosten:
Gratis
Evenement Categorie:

Organisator

Sluiswachtersgilde
E-mail:
goudssluiswachtersgilde@gmail.com
Website:
http://www.diegoude.nl/activiteiten/gouds-sluiswachtersgilde/

Locatie

Donkere Sluis
Dubbele Buurt 10a
Gouda, Nederland
+ Google Maps